top of page

Democratie & participatie in het Midden-Oosten: panelgesprek Dirk Tieleman & Sami Zemni

Prospex Institute vzw bevordert burgerparticipatie en co-creatie in maatschappelijk relevante dialogen en besluitvormingsprocessen.Daarom nodigen wij u op dinsdag 14 maart 2023 uit voor een panelgesprek tussen ex-journalist en Terzake anker Dirk Tieleman en specialist terzake Prof. Dr. Sami Zemni over de ontwikkeling van democratie en participatie in het Midden-Oosten.


Dit panelgesprek met gratis toegang zal doorgaan aan de Universiteit Gent (Blandijn, Auditorium 2, Franz Cumont) van 20u tot 22u.

In september 2022 is Dirk Tieleman’s tiende boek verschenen met de titel “Waarom we niets van de Oriënt begrijpen en waarom we dat wel zouden moeten doen”. Half oktober is de eerste druk van 2.000 exemplaren uitverkocht en onlangs is de derde druk op de markt gebracht. Het boek beschrijft zijn ervaringen gedurende vijftig jaar in de moslimwereld in het Midden-Oosten en verderop, tot in China. Met die rugzak van ervaringen gaat Dirk Tieleman in gesprek met Prof. Dr. Sami Zemni over de ontwikkeling van democratie en participatie in het Midden-Oosten.

Na dit boeiend debat, wordt het publiek aangemoedigd om in gesprek te treden met de panelleden! Het gesprek wordt in goede banen geleid door Lukas De Vos (ex-journalist voor VRT) en Anouk De Meulemeester (Prospex Institute).


Zie event on Facebook: https://fb.me/e/5djilWaMq

43 views

Comments


bottom of page